A megfelelő egyszemélyes ágy kiválasztása!

Mi a legfontosabb az egyszemélyes ágy kiválasztásakor? Design és stílus, vagy az anyag? Mechanizmusok, méretek vagy ár?

Óriási kínálatból válogathatunk, minden elvárásnak és ízlésnek megfelelő bútor megtalálható a piacon.

  • Természetesen a kényelemnek kell a legfontosabbnak lennie, amikor matracos egyszemélyes ágyat vásárolunk. Fontos, hogy ne legyen puha, de ne legyen túl kemény se. A rugalmasságnak és az ortopédiának meglehetősen nagy szerepe van, különösen akkor, ha gyerek egyszemélyes ágyat vásárolunk.Akkor olyan matracot kell választanunk, amely alvás közben biztosítja a gerinc helyes tartását.
  • Választhatunk egyszemélyes ágyat puha fejtámlával és szövet kárpitozással. Ebben az esetben nem szabad spórolni – ha szövetet vagy bőrt választunk-, figyeljünk a szövet kopásállóságának jellemzőire.

Érdemes odafigyelni az egyszemélyes ágy szélességére.

Ne feledjük, hogy egy felnőtt számára legalább 0,8 m szükséges a kényelmes alváshoz. A helyesen megválasztott egyszemélyes ágy garantálja egészséges alvást.

Lényeges szempont a tartósság és az is, hogy stílusában illeszkedjena szoba többi bútorához.Az ágy kiválasztásakor az egyik fő kérdés az, hogy milyen anyagból gyártottat vásároljunk.

Természetesen a stílus és a kialakítás az egyszemélyes ágynál is az anyagától függ.

Az ágyak gyártásának fő anyaga tömör fa, forgácslap, laminált forgácslap, MDF, fém és puha kárpitozással burkolt ágyak.

Az egyszemélyes ágy egyik legjobb anyaga a fenyő, mert a fenyőfa kiváló műszaki tulajdonságokkal és természetes nyugtató energiával rendelkezik. A fenyő egyik előnye, hogy hipoallergén, ezért a fenyőágyak tökéletesek felnőttek és allergiára hajlamos gyermekek számára is.

A fenyő egyszemélyes ágyak, az évek és nemzedékek során beváltak, megbízhatóak a használatban és tartósak.

Praktikusak és stílusosak a fém egyszemélyes ágyak

Ne feledkezzen meg a fémágyakról sem, amelyek az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A fém ágy évtizedekig fog tartani, nem érzékenyek a hőmérsékletre és a páratartalomra, a gombákra és a mikrobákra, hipoallergének és szinte elnyűhetetlenek.

Egy hátránya azonban van, mégpedig a fém hidegsége a fához képest.