A tönkölybúza az új csodaszer

Egy csodálatos dolog született, mikor az őseink technikáit ötvözték a modern világ kutatásainak eredményével és létre jött a finom és rendkívül egészséges tönköly lapkenyér.
Miután bebizonyosodott, hogy a tönkölybúza beltartalmi értékei rendkívül egészségessé teszik, nem is lehetett kérdés, hogy a lapkenyér szerelmesei előbb utóbb kiaknázzák az ebben rejlő lehetőségeket.
Számomra nagyon izgalmas ez a dolog, hiszen a tönkölybúza kenyér már jó ideje része az életünknek, egyrészt mert tudjuk, hogy rendkívül egészséges, másrészt mert tényleg nagyon szeretjük.  A lapkenyerek pedig nem ily olyan régen kerültek a képbe, mikor teljesen véletlenül egy a kenyér történelméről szóló írás került elém és megtudtam, hogy őseink, a vándorló életmódjuk miatt, idejük és komoly felszerelésük nem lévén, felforrósított kövek között készítették a kenyereket, melyek lapkenyerek voltak. Az igazi hagyományőrzők a mai napig alkalmazzák ezeket a technikákat és a tavalyi évben lehetőségem volt meg is kóstolni, aminek következtében rögtön bele is szerettem. Egyrészt, mert finom, másrészt mert eszméletlen jó hangulat övezi.
Már én is gondolkodtam, hogy ötvözöm a tönkölybúza kenyér és a lapkenyerek világát és ezért rendkívül megörültem, mikor megtudtam, hogy profi tönköly lapkenyér is létezik és mikor kipróbáltuk, azt kell, mondjam, hogy nem csalódtunk. Egy valódi csoda született.