koromgomba

Az izomhúzódásra krém szinte azonnal hat

A 21. században, sajnos nem mindig van idő a helyes táplálkozásra, ezért a szervezet sokszor nem kapja meg a szükséges nyomelemeket, amelyek hiányakor a köröm gyenge lesz és a haj is töredezetté válik. Szerencsére az előbbi a körömerősítő vitaminok szedésével orvosolható, sőt, ez még a hajat is helyre teszi. Ez azért van, mert a hajnak és a körömnek is a közös építőeleme a keratin.

A leglényegesebb körömerősítő vitaminok közé tartozik az A-, az E-, a H- és a B-vitamin, ezért olyan terméket kell beszerezni, amelyik ezeket tartalmazza. Azonban senki sem hiheti azt, hogy a nyomelemek majd mindent megoldanak. Nagy hangsúlyt kell fektetni az ásványi anyagokra is, akárcsak a szilíciumra, kalciumra, cinkre és a vasra. Ezek mind hozzájárulnak a megfelelő szintű keratin termelődéshez. A szervezetben a keratin előállítását két alapvető fontosságú aminosav, a cisztein és a metionin segíti elő.

Ahogy az fent is említésre került, a hajat és a körmöt és javarészt a keratin alkotja, ezért a kiváló körömerősítő vitaminok a hajkoronának is visszaadhatják a fényét, ellenálló-képességét. A szakorvosok úgy vélik, hogy a körömerősítő vitaminok ténylegesen csak akkor hatásosak, ha azokat a páciens legalább két hónapig szedi. Egyesek pont ilyen hatékony szert keresnek, azonban az izomfájdalmak kezelésére. A speciális izomhúzódásra krém ott hat, ahol valóban szükség van rá.

Ennek a legfőbb feladata, hogy az izom további sérülését megelőzze. Az érintette személyek jól cselekednek, ha a gyors gyógyulás érdekében minél hamarabb elkezdik a tünetek kezelését. Sokak nagy örömére megvehető már az izomhúzódásra krém is, amelyik rögtön a húzódás bekövetkezte után képes segítséget nyújtani. Gondolni kell itt a két részből álló produktumokra, a gélre és sprayre, amelyeknek az együttes hatásával semmi sem tudja felvenni a versenyt. Mivel az izomhúzódás leginkább sportolás vagy fizikai munka következtében, hirtelen, szokatlan mozdulat hatására történik, akik aktív életmódot folytatnak vagy például építkezésen dolgoznak, jól teszik, ha a táskájukban magukkal hordják az izomhúzódásra krém szert.