Fontos a fürdőszoba világítás

A falra szerelhető fürdőszoba lámpák világításként több okból is ésszerű és jó megoldások. A fürdőszoba lámpák azért is népszerűek, mert lehetnek nagyon szépek és mégis rendkívül funkcionálisak, ráadásul nem foglalnak sok helyet a fürdőszobában.

Fürdőszoba az a hely, ahol borotválkozunk, sminkelünk, vagy éppen a kontaktlencsénket próbáljuk meg lehetőleg a megfelelő helyre illeszteni. Mindez a tükör megvilágítása nélkül nem valószínű, hogy tökéletesen sikerülhetne.

Fontos, hogy a fürdőszobai világítás tökéletese legyen.

A falra szerelhető fürdőszoba lámpákat általában párban szerelik fel a tükör mindkét oldalára. A tükör két oldalára felszerelt fürdőszoba lámpa együtt biztosítja az árnyék nélküli világítást. Fürdőszoba lámpánál érdemes kipróbálni a több izzós lámpatesteket, amelyek több szögből is fényt generálnak, így még jobban kiküszöbölik az árnyékokat.

Mikor tegyünk egyetlen lámpát a tükör fölé?

  • Ha nincs hely a tükör mindkét oldalán, hogy elférjen egy pár lámpa,
  • Ha nagyon széles a fürdőszobai tükör,
  • Ha magas mennyezetű a fürdőszoba, érdemes a fürdőszoba lámpa által kiemelni a helyiség magasságát egy fókuszpont hozzáadásával.

Ne felejtsük el, hogy a fürdőszoba lámpa esetében nagyon fontos a funkcionális feladatvilágítás, de a fénynek néha más funkciója is van: egyszerűen csak szép.