Kurkuma a gyógyításban

A kurkuma (Curcuma longa) fő hatóanyaga a kurkumin. Az indiai gyógyászatban meghonosodott gyógyító szer, melyet ősidők óta használnak. Nálunk elsősorban fűszernövényként alkalmazták, mivel szép sárga szint kölcsönöz az ételnek. Az ájurvédikus orvoslásban alkalmazták vértisztító szerként valamint gyomorbetegségekre. Mind emellett életműködést serkentő élénkítő hatásáról ( tonik ) is ismert.

A kurkuma jótékony hatásáról és felhasználásáról a b17net.info nyújt megbízható információt.

curcuma

A bio kurkuma mikro őrleményként kapható, rendelhető oldalunkról. A kurkumin jótékony hatásait a következőkben fejti ki: gyulladás gátló, májvédő valamint érrendszert védő hatású. Továbbá erős antioxidánsként működik, ez által megvéd a rákkeltő hatású anyagoktól, mint például a közvetlen környezetben megtalálható cigarettafüsttől.

Hatásosnak bizonyul a hormonrendszerrel működési hibáival összefüggő rákfajták kialakulásának megelőzésében, valamint segíti az epehólyag működését, az epe kiválasztását. Több állatkísérlet is azt mutatta, hogy a kurkuma antimutagén (génmutációt gátló) és antikarticogén (azaz a rákkeltő anyagok elleni hatást vált ki).

A kurkumában található kurkumin erős gyulladás gátló hatású, méregtelenítő, stimulálja a rákvédő enzimet, azaz DNS védő hatása van, szabályozza a salétrom-oxidot, fokozza más növényi vegyület rákellenes hatását, mint például béta karotin, e vitamin, gátolja a rákot megelőző belső vastagbélsérüléseket, a vastagbélrákot és a többszörös mellrák sejtsorok növekedését, meggátolja a szájban lévő daganatok kialakulását, gátolja a bőrdaganatok kifejlődését. Őrlemény fórmájában fogyasztható, langyos vízzel feloldva ugyanakkor külső borogatásként is használható a felszíni daganatok esetében.

A nemzetközi szakirodalomban számos tudományos kutatást találunk, amelyek a kurkuma rák ellenes hatását bizonyítják. Vizsgálták már a kurkumin mellrák elleni hatását, gyulladás gátló és antioxidáns hatását, gyomorrák és bőrrák elleni hatását. A rákos megbetegedések mellett kutatták már a kurkuma szürke hályog képződés elleni hatását, ami időskorban egyre több embert fenyeget, valamint a koleszterin csökkenésében való szerepét. Nem utolsó sorban hatásosnak bizonyult a manapság szinte népbetegségnek számító cukorbetegséggel szembe. A tudományos kísérletekről, amelyeket többnyire állatokon végeztek többet olvashat a b17am.info oldalon.

A nálunk megvásárolható betegségeket segítő kurkuma készítmény nem azonos a piacon található csak fűszerként használható porokkal. A bio kurkuma teljesen vegyszermentes mikró őrlemény, biológiailag tiszta eljárással készült.  A kurkumás kezelések megkezdése előtt ajánlatos szakértő véleményt kérni hozzáértő orvostól, gyógyszerésztől valamint tanácsot kérhet tőlünk a b17am.info web oldalon. Segítünk önnek, ha tanácsadásra van szüksége és kiválasztani önnek e megfelelő kúrát.